MALATYA / AKÇADAĞ - Şehit Alper Güde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ara

Okulumuz öğretmenlerinden Selami İPEK ve Özlem KAPLAN´ ın öncülüğünde  yeni açılacak kütüphanenin ve edebiyat sokağımızın çalışmaları devam etmektedir.Şu an hazırlık çalışmasında olan sokakta Türk Edebiyatının sanatçıları,ve yazarlarına ait olan şiirler,sanatçı portreleri ve yazarların biyografileri yer alacaktır.Okulumuzdaki bu sanatsal çalışmada emeği geçen başta Okul Müdürümüz Nurettin ÖZDOĞAN olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrif edişinin hicri 1446. yılını Mevlid-i Nebi programıyla kutladık.

Kas

Okulumuz felsefe öğretmeni Salih DAYAN eşliğinde ,öğrencilerimizin hazırladığı 10 kasım ATATÜRK´Ü Anma Programımız ,10 kasım 2017 saat 8.45´de öğrencilerimize sunulmuştur.

Kas

30/10/2017 tarihinde velilerimizin katılımıyla okul aile birliği toplantısı gerçekleştirilmiş olup, okul aile birliği başkanlığına Erdoğan KOŞAR seçilmiştir.

Kas

Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi; öğrencilerimizde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin gelişmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokrasi liderliğini benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerisini kazandırmak amacıyla “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi” çalışmaları yürütülmektedir.

Okulumuzda 18/10/2017 tarihi itibariye başlayan seçim çalışmaları 24/10/2017 tarihinde yapılan seçimle de tamamlanmış olup, adaylardan İbrahim POLAT  okul temsilcisi olarak seçilmiştir.

Kas

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı “Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında; Ekim ayının değeri “ Sevgi ve Saygı”  konulu etkinlikler öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ay boyunca teneffüs aralarında değerler eğitimi komisyonunca belirlenen müzik yayını gerçekleştirilmiştir. Okul değerler eğitimi panosu hazırlanmıştır.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Arzu ÇİFTÇİ başkanlığında 10/E öğrencileri tarafından “Sevgi –Saygı” konulu münazara düzenlenmiştir.

Kas

Malatya Büyükşehir Belediyesi aile ve danışmanlık birimi çalışanları tarafından okulumuz öğrencilerine stresle baş etme yöntemleri semineri düzenlenmiştir

Okulumuz Akçadağ İlçesinde yapılan Kros Müsabakalarında ikincilik ödülünü aldı.